headmin@gvsquare.comאוכל טעים לשבת * GV²http://www.gvsquare.com/forums/f_11/אוכל טעים לשבת * GVsquare.com<![CDATA[לא]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m22490.html מאת: מיכל

בדרך כלל כששמים קמח זה כדי שהביצה תידבק לשניצל. אבל בגלל שאני משאירה את השניצלים בבלילה אז אין צורך 

]]>
<![CDATA[את לא שמה קמח?]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m22473.html מאת: אורטל*

תמיד שמים קמח לפני הביצה. את לא?

]]>
<![CDATA[מתכון לעוף מרוקאי-מעולה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m17408.html מאת: יפית_ג*

יש לי מתכון קל ומנצח:

כרעיים של עוף - בסיר

רוטב עגבניות (עגבניות מרוסקות+רסק) אפשר גם עגבניות טריות למי שיש סבלנות

לימונים חתוכים לפרוסות- עם הקליפםה

זיתים ירוקים בלי גרעינים

בצל שום ןתבלינים לפי הטעם

אפשר להוסיף חצילים או תפו"א

והכי חשוב  - עוף טבעי של "טבע עוף" - 

יוצא מעולה

חג שמח!!

]]>
<![CDATA[אני עושה עוד דבר]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m16033.html מאת: סבא ג'פטו

שגורם לשניצל להיות דק-דק:

בשלב של פירורי הלחם, ואחרי שדפקתי את השניצל היטב, אני מניח את השניצל על פירורי הלחם, מכסה בשכבה של פירורי לחם, ונשען על השניצל עם כל הכובד של הגוף עם פרק כף היד.

יוצא שניצל דק מאוד, בגודל של שטיח בינוני, והפירורים דבוקים היטב.

למבינים בלבד.

]]>
<![CDATA[הסודות האמיתיים של השניצל]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15989.html מאת: מיכל

טוב אולי זה נשמע לכם טיפשי להכין שניצל לפי מתכון, אבל חובבי השניצל המושבעים לא מסתפקים בסתם שניצל. מבחינתי שניצל טוב הוא כזה שלא צריך להוסיף לו קטשופ או כל דבר אחר. 

 

שניצל משובח: 

קילו שניצלים (אני מעדיפה עבים) 

2 ביצים 

2 שיני שום כתושות

כפית חרדל 

פירורי לחם 

פפריקה

שבבי בצל 

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים עם חרדל ושום ומניחים את השניצלים לפחות לחצי שעה בבלילה. 

מערבבים פירורי לחם עם פפריקה ושבבי בצל "טובלים" כל שניצל מכל הכיוונים בפירורים ומטגנים.. פשוט מעדן 

]]>
<![CDATA[עלית על פטנט ספרדי עתיק]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15354.html מאת: סבא ג'פטו

אצל יוצאי תפוצת הלדינו נהוג שביום רביעי אוכלים בעיקר אוכל צמחוני פשוט. בד"כ תבשיל שעועית ועל יד זה אורז.

הסיבה היא שיום רביעי הוא יום הכביסות והנקיונות ופחות בישולים. מעמידים סיר תבשיל שעועית במיץ עגבניות שלא צריך ממש לעבוד עליו קשה וכל אחד בא ולוקח מבלי להטריח את עקרת הבית שעסוקה בכביסות.

היום כמובן כבר אין משמעות ליום רביעי דווקא כיום כביסות וכו', אבל בהרבה מקומות נשאר המנהג לאכול בימי רביעי "אורז עם ג'ורגוליקוס".

]]>
<![CDATA[תמיד תהיתי על השילוב]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15347.html מאת: סבא ג'פטו

איך העוף המתובל בכורכום וכל זה, משתלב עם הסוכר הטחון והקינמון.

נראה לי כמו בקלאווה במילוי עוף.

עד שלא אטעם לא אדע.

]]>
<![CDATA[מבצע חיסול חמץ לפני פסח]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15296.html מאת: מיכל

במסגרת מבצע חיסול החמץ הכנתי את העוגה ויצא מצוין 

לגבי כמות הסירופ אני הכנתי עם כוס סוכר על כוס ורבע מים וזה בהחלט מספיק 

]]>
<![CDATA[נראה מצוין]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15294.html מאת: מיכל

אני אנסה אחרי פסח 

]]>
<![CDATA[תמונות]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15291.html מאת: מיכל

צריל להירשם כדי להכניס תמונה 

]]>
<![CDATA[מתכון לפסטיה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15290.html מאת: פיונה

זה מתכון ששילבתי מכמה מתכונים הוא ממש פשוט ויוצא קטלני

 

2 חזה עוף

כורכום 

מלח

פלפל

2 בצל 

פטרוזיליה קצוצה

כוסברה קצוצה 

שקדים קלויים קצוצים גס

צימוקים לבנים

קינמון 

כף סוכר

בצק פילו

 ההכנה:

לבשל את החזה עוף במים עם כורכום פלפל ומלח כ20 דקות 

לחתוך לאחר הבישול לקוביות ולפורר קצת

לטגן בצל עד שנהיה שקוף 

להוסיף לעוף הקצוץ את כל המרכיבים ולערבב 

 

לשמן תבנית, למרוח עלי פילו בשמן זית ולהניח בתבנית כשחלק מהבצק יוצא מהתבנית כדי לכסות את המילוי מלמעלה. 

לשים את המילוי, ןלקפל את שארית הבצק עליו ואז להניח עוד עלה או שניים של פילו מלמעלה ולקפל אותם כלפי מטה. למרוח שמן זית מלמעלה ולהכניס לתנור ב180 בערך חצי שעה עד שהבצק משחים

לפזר למעלה אבקת סוכר 

]]>
<![CDATA[למה אי אפשר להכניס תמונות??]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m15289.html מאת: פיונה
]]>
<![CDATA[מי שחשב שקינואה זה לא טעים]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m14888.html מאת: סבא ג'פטו

לא אכל את הקינואה של סבא ג'פטו.

עם כל כמה שסבא ג'פטו אוהב בשר, קינואה עם אגוזים שבורים גס ושבבי ירקות זה יותר טוב מבשר.

מומלץ להוסיף שברי אגוזים לכל תבשיל קינואה. עדיפות לאגוזי מלך לא קלויים בשלב טיגון הבצל.

]]>
<![CDATA[קינואה עם ירקות]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m14844.html מאת: מיכל

אם חשבתם שקינואה זה לא טעים המתכון הבא ישנה את דעתכם... יאמי.

 

מצרכים: 

2 וחצי כוסות קינואה 

בצל 

2 גמבות 

פלפל חריף (לא חובה) 

2-3 גבעולי סלרי בלי העלים 

חצי כפית כורכום 

כפית שטוחה של מלח 

 

אופן ההכנה: 

מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים גמבות, פלפל חריף וסלרי ומטגנים 4 דקות מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ואת התבלינים, טועמים ומוסיפים תבלינים אם צריך. מבשלים 5 דקות ומוסיפים את הקינואה. מכסים את הסיר. אחרי 2-3 דקות מנמיכים את האש. כשהמים נגמרים מכסים במגבת ואחרי דקה או שתים מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה עם המגבת בערך 5 דקות.. (כמו שעושים עם אורז)  

מעדן!! 

]]>
<![CDATA[ממממ... דונט...]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m14633.html מאת: יוחאי החופף המהיר במערב
]]>
<![CDATA[יאמי]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m14418.html מאת: הומר סימפסון
]]>
<![CDATA[תבשיל משעועית אזוקי / נקיונות פסח]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m13757.html מאת: מיכל

שלום לכולם, 

הרבה זמן הפורום נרדם לא בגלל שלא בישלתי בזמן האחרון רק שהמצלמה שלי מקולקלת. מבטיחה להוסיף תמונות בהקדם האפשרי. 

בכל אופן עכשיו שבועיים וקצת לפני פסח אני עושה חיסול מלאי במטבח ומסתבר שיש פה המון מה לבשל גם בלי לעשות קניות. 

אתמול הייתי חייבת להכין אוכל להיום לעבודה ולא היו ירקות בבית חוץ מבצל אחד, שום ושתי עגבניות רכות מידי וזה מה שיצא... טעים מאוד מאוד. 

תבשיל שעועית אזוקי:

מצרכים: 

בצל - חתוך גס 

2 עגבניות בשלות חתוכות 

4 שיני שום 

כוס וחצי שעועית אזוקי שהושרתה למשך שעה

חצי כפית כמון 

חצי כפית פפריקה מתוקה 

חצי כפית פלפל שחור 

כפית מלח 

אופן ההכנה: 

מטגנים בצל במעט שמן, אחרי שנהיה שקוף מוסיפים שום ועגבניות, ומטגנים למשך 5 דקות. מוסיפים את השעועית ומים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את האש. אחרי חצי שעה של בישול מוסיפים את התבלינים ואם צריך אז גם מוסיפים מים. מבשלים עד שנשאר מעט רוטב (לא מרק). 

ממולץ להגיש עם אורז לבן ליד. 


 

]]>
<![CDATA[אז תשכחי משיר]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m596.html מאת: שמוליק
]]>
<![CDATA[כן הבנתי]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m595.html מאת: פיונה

רק שלא תמיד יש לי חשק לצלם ולהכניס למחשב וכו 

]]>
<![CDATA[מה עם תמונות?]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m594.html מאת: שמוליק

זה הפואנטה באינטרנט! בניגוד לרדיו, אפשר תמונות.

אם את לא שמה תמונות אני לא כותב שיר על העוגת בננות שלך.

]]>
<![CDATA[תמונות בהמשך]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m593.html מאת: פיונה
]]>
<![CDATA[אמן כן יהי רצון]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m592.html מאת: פיונה
]]>
<![CDATA[גיוונים לעוגת בננות]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m591.html מאת: פיונה

מוסיפים כפית קינמון עם הקמח

מוסיפים כוס שוקולד ציפס

מוסיפים חצי כוס צימוקים

מחליפים דבש במייפל או סילאן

]]>
<![CDATA[עוגת בננות מעולה!]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m590.html מאת: פיונה

חומרים לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש

  • 4\1 2 כוסות קמח (350 גר')
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 2\1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2\1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 2\1 כוס דבש
  • 2\1 כוס רוויון
  • 250 גר' חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס בננות מעוכות במזלג
  • ו כוס אגוזי לוז קלויים (אפשר אגוזי מלך לא קלויים )  
  •  
  • מחממים תנור ל 170 מעלות
  • מנפים קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, ומלח בקערה גדולה
  • טורפים בכלי נפרד ביצים עם סוכר חום דבש רוויון חמאה מומסת וניל ובננות
  • יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת והיא עדיין מעט גושית מערבבים פנימה אגוזי לוז רק עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
  • יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומקומחות היטב ואופים 40-45 דקות לתבנית קוגלהוף או 35-40 דקות לתבניות אינגליש עד שהקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא כמעט יבש,(עם פירורים לחים)

]]>
<![CDATA[מה עם תמונה?]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m573.html מאת: שמוליק
]]>
<![CDATA[שימי את ההודעה למעלה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m567.html מאת: נעמה
]]>
<![CDATA[ועוד לא ענית..]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m565.html מאת: נעמה
]]>
<![CDATA[אמן!]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m564.html מאת: נעמה
]]>
<![CDATA[תבשיל עדשים כתומות]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m563.html מאת: פיונה

תבשיל פשוט וטעים שהכנתי היום.

 

בצל קצוץ 

5 שיני שום חתוכות ל2

עדשים בערך כוס כוס וחצי

1 תפוא

1 גזר

פלפל 

מלח 

עלי דפנה

כמון

כף רסק עגבניות\

מעט כורכום

 

לטגן בצל+שום

להוסיף את כל המצרכים והתבלינים

להוסיף מים 

להרתיח ולבל על אש קטנה בערך 20 דקות

]]>
<![CDATA[איך נבראה העמבה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m373.html מאת: שמוליק

בין השמשות ביום השישי
אחרי שהתהו נהיה שימושי
פתאום הבינו כל צבא השמים
שהעולם חסר דבר-מה או שניים

פי הבאר של מרים, השמיר והכתב
צבת בצבת עשויה, המטה, המכתב

פי הארץ לבלוע את קורח
מקום קבורתו של משה
שני לוחות סנפרינון
המן
והקשת
ופי האתון

יצאו הרצים דחופים אל המלך
לבקש לשבת להכין את כל אלה
ניתן האישור וכהרף העין
נוצרו הדברים - פשוט יש מאין

בצבא המרום ישנו שף מלאך
מיוחד, אחראי על כל המטבח
גבוה, לבן וכנפיים לו שש
עם ארבע הוא עף
ובשתיים בוחש

לשבת ראשונה במטבח של הגן
אפו שתי חלות, שור הבר, לויתן
ובן של בקר צלוי בחמאה
כמו שאברם אבינו הראה

לסעודה ראשונה הכל כבר מוכן
הדליקו נרות
וערכו השולחן

נוח ולוט קידשו על היין
משה הוציא מהברז מים
נטל את היד
הניף מטה - והחלה נבצעה לשתיים

אברם אכל וברך בניגון עיראקי
ואחרי שכילה לברך הכריז כי

"כטעם הזה לפי עוד לא בא
לשבת הבאה תבראו את
העמבה"

]]>
<![CDATA[אשריך שזכית!]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m363.html מאת: שמוליק

כן נזכה כולנו לטעום מלוייתן ושור הבר ושאר מטעמים מסעודתו של מלך המשיח!

]]>
<![CDATA[אולי תחבר שיר ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m362.html מאת: נעמה

על אותה עמבה מהוללת

]]>
<![CDATA[תעשי לי בבקשה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m361.html מאת: נעמה

אספרסו קצר ארוך כפול הפוך חלש חזק גדול קטן עם...

נגיעעעעעעה של חלב

 

]]>
<![CDATA[השאלה היא]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m360.html מאת: נעמה

אם הורדת לו את הטופה?

]]>
<![CDATA[באמת טעים]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m359.html מאת: נעמה

זכיתי לטעום

]]>
<![CDATA[את מתבקשת להוסיף תמונות!]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m350.html מאת: שמוליק
]]>
<![CDATA[הסוד הוא הלימון הכבוש]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m349.html מאת: שמוליק

משדרג הכל!

מהרוטב שנשאר אני עושה שקשוקות כבר שבוע (הקפאתי במנות). מחר הנגלה האחרונה, אולי אני אצלם.

]]>
<![CDATA[תודה פיונה אני אנסה אותה מחר ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m342.html מאת: מיכל
]]>
<![CDATA[הערה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m340.html מאת: פיונה

אני הייתי מכיהנ את זה הרבה יותר פשוט:

בצל מטוגן , רסק, פפריקה, מלח, פלפל ושום קצת מים בישול עד שמסמיך

ואז מוסיפה את הדג. 

ניסיתי את זה עם נסיכה ומושט יצא פצצה 

]]>
<![CDATA[עוגת סולת מעולה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m339.html מאת: פיונה

עוגה שהכנתי כבר כמה פעמים היא ממש טובה ולוקח 5 דקות להכין

 

1 כוס סוכר 

1 כוס קוקוס 

1 כוס קמח 

1.5 כוסות סולת

2 שקיות אבקת אפיה

1.5 מיץ תפוזים (עדיף טרי) 

1 כוס שמן

6 ביצים

 

לסירופ: 

2 כוסות סוכר 

2.5 כוסות מים 

(אני הורדתי קצת בכמות הסירופ....) 

 

שמים בקערה: סוכר, קמח, קוקוס, וסולת ומערבבים מוסיפים את האבקת אפיה ומערבבים. 

מוסיפים בהדרגה תוך ערבול במיקסר: מיץ תפוזים, ביצים ושמן. מערבבים עד שהבלילה אחידה. 

 

יוצקים ל-3 תבניות אינגליש משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כחצי שעה. (העוגה מוכנה בול תוך חצי שעה) 

 

בינתיים מבשלים את הסוכר עם המים על להבה בינונית כ20 דקות עד שהסירופ נהייה קצת סמיך

יוצקים את הסירופ על העוגה כשהיא עדיין חמה. 

]]>
<![CDATA[תודה ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m321.html מאת: מיכל
]]>
<![CDATA[תמונה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m319.html מאת: שמוליק

יצא פצצה. הקטנטנים של תחילת העונה אמנם יותר יפים, אבל מבחינת הטעם אין הבדל.

מעניין אם אפשר לכבוש באותו אופן עוד דברים.

]]>
<![CDATA[לא נעים לי להגיד]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m318.html מאת: שמוליק

כלומר נעים לי, אבל לא נעים לי מהקוראים... עשיתי לזה מטבל יוגורט עם מלא שום וזה הלך בשניות. (היו אורחים שגם עזרו ותרגמתי להם את המתכון, אם לי לא נראה לי שהם יטרחו)

]]>
<![CDATA[יש קופסא מוכנה לכבודך במקרר]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m306.html מאת: מיכל
]]>
<![CDATA[שערוריה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m304.html מאת: שמוליק

תשמרי לי איזה חציל. זה כמו שהיה בראש השנה?

]]>
<![CDATA[התמונות לא יצאו טוב... יהיו בהמשך ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m303.html מאת: מיכל
]]>
<![CDATA[חצילים כבושים משבת]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m302.html מאת: מיכל

לוקח להם כמה ימים אז רק עכשיו הם פה... 

מצרכים:

קילו חצילים קטנטנים לכבישה

ליטר ורבע חומץ 

כף מלח

ראש וחצי שום קלוף ופרוס 

קארי 

פלפלים חריפים 

אופן ההכנה:

מורידים את העלים של החציל וחורצים חריץ לאורך. 

מרתיחים בחומץ וכף מלח. 

כשמתקרר מעט שמים בכל חציל פרוסה או שתים של שום ומעט קארי. 

מסדרים בשכבות, מעל כל שכבה שמים פלפל חריף בוזקים מעט קארי וכמה פרוסות שום. 

שופכים מעל הכל את החומץ. 

מוכן אחרי יום או יומיים

מסוג הכבושים שמשתבחים עם הזמן. מחזיק מעמד חודשיים-שלושה במקרר אצלי זה לא מחזיק כל כך הרבה זמן מעמד. 

 

]]>
<![CDATA[קישואים ממולאים]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m298.html מאת: מיכל

מצרכים:

5 קישואים (אפשר גם עגבניות, בצל, חציל, כרוב, עלי גפן) 

3 עגבניות חתוכות גס

1 בצל בינוני קצוץ

חצי צרור שמיר קצוץ 

כוס וחצי אורז

300 גר' בשר 

מעט שמן 

מלח, פלפל

כפית שטוחה בהרט

2 כפות רסק עגבניות 

5-6 כוסות מים

אופן ההכנה:

מרוקנים את הקישואים וקוצצים את המילוי. 

בסיר מטגנים את הבצל וחצי ממלוי הקישואים, מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל ובהרט, מוסיפים 3 כוסות מים ומרתיחים. 

במחבת רחבה מטגנים א הבשר, עגבניות והחצי הנותר מפנים הקישואים. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים אורז, שמיר, מלח ופלפל. 

ממלאים את הקישואים ומכניסים לסיר עם הרוטב, אם נשאר מילוי מוסיפים אותו לסיר או ממלאים עוד כמה ירקות שיש לכם בבית.  מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים על אש קטנה.

בתיאבון

]]>
<![CDATA[למישהו יש הצעות למחר? ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m290.html מאת: מיכל
]]>
<![CDATA[תודה ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m289.html מאת: מיכל

תודה לאה, גם לי אין הרבה זמן רק לקראת שבת 

 

]]>
<![CDATA[אחלה של פורום]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m287.html מאת: לאה וק*

פשששש יפה לך מיכל נשמע שאת מבשלת אחלה אוכל, הלוואי היה לי זמן לבשל....

]]>
<![CDATA[נראה טוב]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m273.html מאת: נעמה
]]>
<![CDATA[אילתור על חריימה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m270.html מאת: שמוליק

רכיבים:

עגבניות טריות חתוכות לקוביות/פרוסות.
רסק עגבניות
עגבניות מרוסקות
שום (לא חייבים לכתוש)
בצל בפרוסות דקות
פפריקה מתוקה (בשביל הצבע) וחריפה (בשביל החורף)
פלפל-צ'ומה (למי שאין, שיפצה בעוד שום ועוד פפריקה)
לימון כבוש
דג נסיכה. עובד טוב גם עם כל דג לבן. בתמונות השתמשתי בדג קוד קפוא כי עד שזזתי לשוק קנו לי את כל הנסיכה.

הערה לרכיבים: לא ציינתי כמויות, צריך פשוט לטעום ולתקן לפי ההעדפה הפרטית.

הכנה:

מאדים את הבצל ושיני השום במעט שמן עד שמתרכך
מוסיפים את הלימון הכבוש כל סוגי העגבניות
מוסיפים 2-3 כוסות מים
טוחנים לזה את הצורה בבלנדר סטיק עד שמתקבל מרק סמיך.
מוסיפים את התבלינים לפי דרגת החריפות והשומיות הרצויה.
אפשר להוסיף מים אם יצא סמיך מדי.

כשמתחיל לבעבע בעדינות מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים על אש קטנטנה עוד 20 דקות.

להגיש עם המון לחם לבן.

במקום דג לבן אפשר להוסיף הרבה טונה מקופסא, ואז מתקבל מילוי לסנדביץ'.

]]>
<![CDATA[אם תשיגי חמאה...]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m269.html מאת: שמוליק

חמאה זה בעייה עכשיו, לא יודע למה.

אם את משיגה איפשהו, תקני לי גם איזה קילו. אבל חמאה אמיתית, לא זו שנמכרת במשקל.

]]>
<![CDATA[נראה טוב ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m268.html מאת: מיכל

אני אנסה גם ואשתף איך היה

]]>
<![CDATA[בריוש מזוייף]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m267.html מאת: שמוליק

350 גרם קמח
200 גרם חמאה רכה
200 גרם גבינה לבנה
2 שקיות אבקת אפיה או 2 כפות סודה לשתיה

אגוזים/צימוקים/שוקולד צ'יפס

ביצה

לשים הכל במיקסר, עד שמתקבל כדור אחיד.

מקררים קצת במקרר שהחמאה תתגבש חזרה.

יוצרים חמישה-שישה כדורים קטנים ועוד ככר יותר גדולה ומסדרים בתבנית עגולה את הכדורים מסביב לככר. הכדורים יתנפחו בתנור אז הם לא חייבים למלא את כל התבנית.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים למעלה שומשום/פרג/קצח או מה שבא.

אופים כ-40 דקות בחום גבוה (250)

אפשר להכין גירסה לא מתוקה. במקום שוקולד צ'יפס וצימוקים מוסיפים זיתים קצוצים או פלפל קלוי קצוץ.

]]>
<![CDATA[אני יודע]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m266.html מאת: שמוליק

פשוט הזכרתי את הכוח העולה הלימון הכבוש אז כמובן שחייבים להזכיר עמבה

]]>
<![CDATA[לימון כבוש ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m265.html מאת: מיכל

אני לוקחת לתשומת ליבי, אחשוב על מתכונים נוספים עם לימון כבוש. 

ואגב לא היתה בכלל עמבה, זה רק הכורכום שצבע הכל בצבע צהוב עז.

]]>
<![CDATA[יש בקשות?]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m264.html מאת: מיכל

את רוצה להזמין משהו? יש בקשות מיוחדות לשבוע הבא?

]]>
<![CDATA[היה פצצה]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m263.html מאת: שמוליק

אם כי הייתי מטביע את הכל בהרבה יותר לימון.

אין על לימון כבוש. זה התבלין הפורץ של השנה.

 

ועמבה כמובן. בל נשכח את העמבה.

]]>
<![CDATA[עוף ועדשים]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m262.html מאת: צפורה*

קבלתי משלוח מנות והיה משובח ביותר

מה בשבת הבאה?

תנסו את העדשים השחורים במג'דרה יוצא נפלא

]]>
<![CDATA[מי שקיבל משלוח בשבת מתבקש להגיב לטובת הגולשים]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m261.html מאת: מיכל

תודה

]]>
<![CDATA[עדשים וקטניות בסגנון הודי בכלל]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m259.html מאת: שמוליק

הולך טוב מאוד גם עם יוגורט או יוגורט/שום!

]]>
<![CDATA[עדשים שחורות ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m258.html מאת: מיכל

את העדשים מומלץ להשרות בין 4 שעות ללילה. 

מצרכים:

2 כוסות עדשים שחורות מושרות

2 כפות כמון 

מלח ופלפל 

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה: 

מבשלים בסיר את העדשים עם מים עד כי כיסוי, כשהמים נגמרים מנמיכים את האש, מוסיפים שוב מים עד כיסוי ומוסיפים כמון  ופלפל שחור. 

כשהעדשים מתרככות מוסיפים מלח, אם צריך מוסיפים עוד מים. 

בסיום הבישול סוחטים חצי לימון ומערבבים. 

פשוט וטעים. מומלץ לאכול עם וחינה שילוב מנצח. 

בתיאבון.

]]>
<![CDATA[עוף בלימון כבוש ועדשים שחורות ]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m256.html מאת: מיכל

השבת הכנתי שוקי עוף בלימון כבוש, יצא מעולה ומומלץ מאוד. 

בנוסף הכנתי עדשים שחורות. אני חובבת עדשים מכל הסוגים ולאחרונה גיליתי את העדשים השחורות, מה שכיף בהם חוץ מהטעם כמובן זה שהם לא מתפרקות כל כך מהר. הייתה גם טחינה וסלט ירקות פשוט. 

עוף בלימון כבוש:

מצרכים:

קילו שוקי עוף

חצי כוס לימון כבוש קצוץ

5 שינים שום פרוסות 

מעט שמן זית 

כפית וחצי זרעי חרדל שחורים 

כפית כורכום

חצי כפית פפריקה 

כוס מים 

מלח ופלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה מעט שמן עם גרגירי חרדל, כשהם מתחילים להתפצפץ מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הכיוונים. מוסיפים את הלימון והשום ומטגנים מעט. 

מערבבים בכוס מים את התבלינים ושופכים מעל, מכסים ומנמיכים את האש. מפעם לפעם מערבבים. 

בתיאבון.

 

]]>
<![CDATA[איזה כיף]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m247.html מאת: עדי

אני כבר מחכה לנסות את המתכונים:)

]]>
<![CDATA[מגניב!!]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m234.html מאת: פיונה
]]>
<![CDATA[ברוכים הבאים לפורום]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m233.html מאת: מיכל

שלום לכולם, 

בכל יום שישי בבוקר אני יוצאת לקניות בשוק התקווה בדרום תל אביב, בסיום המסע אני עוצרת במרכז הרימונים להתרענן, אחר כך מתחילים הבישולים... 

בכל שבת אתן לכם מתכונים חדשים בליווי תמונות.  אתם מוזמנים להוסיף מתכונים משלכם, לשאול שאלות, לספר חוויות וגם סתם לקרוא אם בא לכם. 

שתהיה לכולם שבת שלום!

קריצה

]]>
<![CDATA[ברכות לקבוצת הדיון החדשה!]]> http://www.gvsquare.com/forums/f_11/m43.html מאת: GV²
קבוצת הדיון החדשה הוקמה!

אנו מאחלים לך שימוש מועיל ומהנה במערכת.]]>