[Sign in][Main]

פורום שאלה קטנה

בהנהלת שרגא
 
      

זה המקום לשאול את כל השאלות שלא הצלחתם למצוא עליהן תשובה במקום אחר.
השימוש בתשובות הנמסרות בפורום הוא על אחריות המשתמש ואין לראות בו חלופה לייעוץ על ידי בעל מקצוע מוסמך.
מומלץ להרשם למערכת לפני פרסום שאלה, וכך תוכלו לקבל במייל הודעה כאשר שאלתכם נענתה.

 

מקורות תזונתיים לאבץ

שרגא
2010-12-08 07:20

המקור העשיר ביותר לאבץ הוא גרעיני דלעת. 100 גרם של גרעיני דלעת מכילים 7.5 מיליגרם אבץ.

הכמות המומלצת לאדם בוגר היא 8 מ"ג אבץ ליום לנשים, ו-11 מ"ג לגברים.

אבץ קיים גם במזונות רבים שאנחנו אוכלים ממילא כגון לחם.

מגוון מזונות עשירים באבץ:

סובין חיטה (ומוצרים מקמח מלא)
ביצים
סרדינים (גם משומרים)
בשר אדום וכבש
עוף (במיוחד הכבד)
גבינות צהובות
אגוזי ברזיל/שקדים/לוז/צנוברים/קשיו
שומשום וטחינה גולמית

בישול והנבטה של קטניות וכן התפחה של לחם עם שמרים הופכים את האבץ שבהם לזמין יותר (השמרים עצמם גם מכילים כמות משמעותית של אבץ). אבץ מן החי נספג טוב יותר מאשר אבץ מהצומח.

האבץ חיוני לחלוקת תאים, לתהליך הגדילה, לריפוי פצעים, למערכת החיסונית, ליצירתם ותפקודם של עשרות אנזימים שונים, לתפקוד האינסולין, למערכת המין (בעיקר אצל גברים).

מחסור באבץ עלול להתבטא חיצונית בנשירת שיער, ירידה בחוש הטעם, שלשול, עייפות, בעיות גדילה אצל ילדים ותינוקות ועוד.



יגעת ולא מצאת - לך לשאול את שרגא!
   
[] אוף למה אני קקי?*  אני קקי*   2010-12-08 23:13 
   [] אנחנו מה שאנו אוכלים  שרגא   2010-12-09 05:52 
[] אבץ*  לא יודע מי אני*   2010-12-08 05:58 
   []  מקורות תזונתיים לאבץ  שרגא   2010-12-08 07:20 
[] מה התאריך העברי היום?*  יהודי אחד*   2010-11-29 18:09 
   [] תאריך עברי להיום ולכל יום  שרגא   2010-11-29 18:15 
Page produced in: 0.08 Seconds.
2018-10-23 16:34 UTC

[RSS]