[Sign in][Main]

פורום שאלה קטנה

בהנהלת שרגא
 
      

זה המקום לשאול את כל השאלות שלא הצלחתם למצוא עליהן תשובה במקום אחר.
השימוש בתשובות הנמסרות בפורום הוא על אחריות המשתמש ואין לראות בו חלופה לייעוץ על ידי בעל מקצוע מוסמך.
מומלץ להרשם למערכת לפני פרסום שאלה, וכך תוכלו לקבל במייל הודעה כאשר שאלתכם נענתה.

 

בבצק יש בועות קטנות

שרגא
2011-04-27 21:48

שמגיעות לשם בתהליך ההתפחה. השמרים מעכלים את הסוכרים וחלק מהפחמימות שיש בקמח, והופכים אותם לגז CO2 שכלוא בבועות קטנות בבצק.

את הפיתות מכניסים לתנור בחום גבוה מאוד, הצדדים החיצוניים של הבצק נאפים ונאטמים, ואז הבועות מתרחבות מהחום (האוויר והלחות בתוך הבועות הופכים לאדים חמים) כמו שכל דבר כמעט מתרחב בחום. אבל היות והצד החיצוני של הבצק כבר נאטם, אין לאוויר החם לאן לברוח והבועות מתנפחות ומתנפחות עד שהצדדים החיצוניים נפרדים וניצר כיס.

אז למה זה לא קורה בפיצה? כי פיצה אופים בחום יותר נמוך, ולכן הגז בבועות מוצא דרך החוצה דרך קרעים קטנים שהוא יוצר בחלק החיצוני של הבצק, לפני שהבצק נסגר מבחוץ. פיתה אופים בחום גבוה מאוד (400-500 מעלות במאפיות המקצועיות) ואילו את שאר סוגי המאפה אופים בפחות מחצי מזה. בגלל החום הגבוה שבתנור הפיתות, החוץ נאטם לפני שהבועות מבינות מה קורה ומספיקות להתנפח ולברוח.



יגעת ולא מצאת - לך לשאול את שרגא!
   
[] אי אפשר לאחוז את החבל בשני קצותיו*  נירוש*   2011-05-01 13:51 
   [] לאחוז את החבל בשני ראשים  שרגא   2011-05-01 14:09 
      [] החבל והקצוות*  עינב גורן*   2013-07-06 07:33 
[] שאלה על פיתה*  רוניתה*   2011-04-27 21:28 
   []  בבצק יש בועות קטנות  שרגא   2011-04-27 21:48 
[] ביטויים בארמית*  ירון1*   2011-04-27 11:53 
   [] הדרא קושיא לדוכתא  שרגא   2011-04-27 18:45 
      [] תודה!*  ירון1*   2011-04-27 20:39 
Page produced in: 0.06 Seconds.
2018-10-23 17:31 UTC

[RSS]